AYK Uygulamalı Eğitimleri

Ankara Yelken Kulübü, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından resmi onaylı olarak uygulamalı yelken eğitimi veren, Ankara'daki ilk kulüp olduğu gibi; kurumsallaşan örgüt yapısı, deneyimli ekibi, sunduğu çok çeşitli sosyal ve sportif olanaklar ile amatör denizciliği her yönüyle öğrenebileceğiniz saygın bir spor kulübüdür. Kulübümüz bünyesinde verilen uygulamalı eğitimler;

olmak üzere, hemen her yaş ve seviyeye uygun olarak amatör denizciliğin farklı branşlarını kapsamaktadır.




TYF Onaylı Amatör Denizcilik Uygulama Eğitimi

Türkiye Yelken Federasyonu onaylı olarak verdiğimiz Amatör Denizcilik Uygulama Eğitimleri tekne tipine bağlı olarak iki farklı seçenek ile sunulmaktadır:




Şişme Bot ve Dıştan Takma Motorlu Tekne Uygulamalı Eğitimi

Kişisel kıyafet ve can yeleği, tekneyi karaya çekme ve suya atma, tekne gövde biçimleri, şişme bot ve kısımları, şişme bot motoru ve hareketli aksamı, gaz kolu ve dümen, akıntı ve rüzgârın tekneye etkileri, tekne dümen hareketleri ve etkisi, manevra, hızlanma ve drift uygulaması, tornistan uygulaması, iskeleye yanaşma uygulaması, iskeleden ayrılma uygulaması, iskeleye bağlama çeşitleri ve uygulaması, şamandıraya yaklaşma, alma ve ayrılma, ”man over board” denize adam düştü uygulaması, çapalama şekil ve taktikleri, denizde çatışmayı önleme, recap ve debrief uygulamalarını içeren eğitimler toplamda 3-4 saat arası sürebilmektedir. Eğitim kapsamında, motorlu tekneler ile ilgili önemli bir takım bilgiler kursiyer ile paylaşılır.

Su üstünde olunacağı için yedek kıyafet bulundurulması; rüzgâr, yağmur ve güneşe uygun spor malzemesi ile eğitimlere katılınması önerilir. Konu başlıkları aşağıda da ayrıntılı olarak görülebilir.

egitim-sayfasi-icerik-resim-1.jpg

egitim-sayfasi-icerik-resim-2.jpg




Yelkenli Tekne Uygulamalı Eğitimi

Kişisel kıyafet ve can yeleği, tekne kullanımı ve manevra, dümen komutları, tekne kullanımı, bağlama tipleri, salınım dairesi, demirin funda edilmesi, demirin vira edilmesi uygulamalarını içeren eğitimler toplamda 3-4 saat arası sürebilmektedir. Eğitim kapsamında, yelkenli tekneler ile ilgili önemli bir takım bilgiler kursiyer ile paylaşılır. Su üstünde olunacağı için yedek kıyafet bulundurulması; rüzgâr, yağmur ve güneşe uygun spor malzemesi ile eğitimlere katılınması önerilir. Konu başlıkları aşağıda ayrıntılı olarak görülebilir.

egitim-sayfasi-icerik-resim-3.jpg




Özel ve Kurumsal Eğitimler

Ankara Yelken Kulübü özel ya da kurumsal talepler doğrultusunda kendi eğitim programlarını düzenlemektedir. Genel itibariyle 6 temel kategoride, hemen her yaş ve düzeye uygun olmak üzere, eğitim olanağı kulübümüzce sunulmaktadır:

  1. Temel Yelkencilik:
    Gölbaşı tesisimizde kulübümüze ait centerboard teknelerle temel seviyede yelken bilgisinin verilip uygulandığı eğitimdir.
  2. Yarış Eğitimi:
    Yarışlar sırasında yapılması gerekenleri ve saniyelerin yarıştığı ortamlarda avantaj kazanabilmek için gerekli manevraların gösterildiği ileri derece eğitimdir.
  3. IOM eğitimi:
    1 metrelik radyo kontrollü (uzaktan kumandalı) özel teknelerle yapılan, görselliği bambaşka olan bu en küçük yelkenli branşında verdiğimiz eğitimlerdir.
  4. Uygulamalı Eğitim 1 (UE-1):
    Başlangıç seviyesinde grup halinde birkaç gün yelkenli yatlarda konaklayarak verilen uygulamalı eğitimdir.
  5. Uygulamalı Eğitim 2 (UE-2):
    Orta seviyede grup halinde birkaç gün yelkenli yatlarda konaklayarak verilen uygulamalı eğitimdir.
  6. Uygulamalı Eğitim 3 (UE-3):
    İleri seviyede grup halinde birkaç gün yelkenli yatlarda konaklayarak verilen uygulamalı eğitimdir.

Şimdi sıra sizde!

Tıklayın ve sıradaki eğitimde yerinizi ayırtın!

kaptanolun_dar.jpg